sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lokakuinen Loviisa

Vuoden viides Loviisan reissu on nyt heitetty. Jo perinteisesti siirryin kohteeseen jo torstai-iltana. Illan agendana oli hyvää ruokaa, punaviiniä ja muita virvokkeita sekä lämmintä saunaa.

Erinäisistä syistä johtuen perjantai aamun vesille lähtö hieman viivästyi suunnitellusta, mutta lopulta sinne päästiin kuitenkin selvästi ennen puoltapäivää.
Keli oli vuodenaikaan nähden lämmin, noin 13 astetta ja tuulta oli lounaasta hieman yli kympin verran. Tuulen vuoksi jätimme taimenet rauhaan ja päätimme keskittyä hauen jerkkaukseen. Ajoimme vakiopaikoille, jossa vesi oli ilahduttavasti kirkasta ja korkealla. Tosin veden lämpö oli vielä piirun yli 10 astetta.
Päivä alkoi kivasti muutamalla peruskalalla ja nopeasti alkoi päivän sävel löytyä. Siiman päässä piti olla luomua, jotta hauet kiinnostuivat. Eräästä matalasta alle metrin syvyisestä kaislan reunasta kaima tartutti selvästi raavaamman mamman Busterin Wolfcreek paskikseen. Mukavan väännön päätteeksi hauki onnellisesti kyytiin ja pönöjen jälkeen takaisin mereen.


Seiskan kala Buster Wolfcreek paskis

Ottikaisla
 
Päivä jatkui kutakuinkin samoissa merkeissä ja kaloja saatiin tasaisesti. Iltapäivällä allekirjoittaneen jerkkiin rouhaisi vähän raskaammin. Näin lämpimässä vedessä hauki antoi hyvän vastuksen ennen kuin antautui irrotettavaksi ja punnittavaksi. Kala oli todella harteikas ja leveäselkäinen torpedo.

Seiska puolikas


Ottikalu JTT Shad

Lauantaiksi tuuli kääntyi pohjoiseen ja tippui vain muutamaan metriin. Olimme liikenteessä hyvissä ajoin ja tavoitteena oli taimen. Keli vaikutti ihan otolliselta pienen tuulen ja vanhan mainingin vallitessa paikoilla. Eka paikka ei tarjonnut kuitenkaan kalatapahtumia.
Pieni siirtymä kakkospaikkaan ja allekirjoittaneen ensimmäinen heitto ja pam. Nätti kala ilmaan muutaman hypyn saattelemana ja kesti onneksi kiinni. Hyvän väännön jälkeen taimen haaviin ja pienen harkinnan jälkeen pappi sanoi aamen. 61 senttinen kaunotar otti Solvkrökenin siniseen Salamanderiin.


Tämän jälkeen oli reilu puoli tuntia todella hektistä aikaa. Tärppejä, karkuutuksia ja muutama kala veneeseenkin asti. Noista 3 kpl oli nippa nappa 50 senttisiä, mutta kaikki pääsivät jatkamaan kasvuaan.


Hieno keli ja messevän näköiset paikat.
 

Päivän päätteeksi kävimme vielä kopaisemassa haukea ja muutama kala saatiin. Syönti oli aika nihkeetä ja vesi alhaalla.

4,2 kiloinen oli päivän suurin.
Oli taas huippureissu ja kiitos siitä jälleen kaimalle sekä Loviisan kalaisille vesille. Ehkä vielä yksi reissu tälle syksylle.

2 kommenttia:

  1. Ei paha reissu taaskaan. Pääasia että Loviisan Lordi joutu jälleen nöyrtymään :) Tane on kyllä hieno lajinsa edustaja!

    VastaaPoista
  2. Heippa,
    Tahtoisin ehdottaa yhteistyötä. Jutellaan lisää, minut tavoittelee spostista johanna.lillrose@gmail.com.

    Kiitos!

    VastaaPoista