torstai 5. heinäkuuta 2012

Kesäkuu takana

Kesäkuu tuli ja meni. Muutaman keikan pääsin heittämään ja vesillä tuli luurattua muutenkin. Eipä siitä sen enempää.

Uisteluseuramme Cream Trollers osallistui eilen viiden veneen voimin lasten ja nuorten kalastusleirille. Leirin järjestää vuosittain Heinäveden Urheilukalastajat yhteistyössä kunnan ja seurakunnan nuorisotoimien kanssa. Tänä vuonna leirille osallistui 24 lasta ja nuorta. Seuramme on ollut talkoissa mukana jo vuosia ja käyttänyt lapsia uistelemassa yhden leiripäivän ajan.

Sää suosi eilen nuoria kalamiehen ja -naisen alkuja ja saalistakin tuli. Tunnelma veneessä oli tiivis ja iloinen. Tässä väsytellään kuhaa.
Meidän veneeseen ruokataukoon mennessä kelpuutettiin syömäkaloiksi pari nättiä kuhaa (56cm ja 67cm) sekä ahven ja hauki.

Iltavedolta saimme hyvät kalapulla-ainekset kahden hauen muodossa. Painoa mötkyillä oli 6,7kg ja 4,6kg. Näitä saatiin jo väsytelläkin ja yhteistyöllä kalat saatiin hienosti veneeseen.
Muihinkin veneisiin nousi komeita kaloja. Tässä esimerkkinä 2,7 kiloinen kuha ja parin kilon hauki. Kuvassa on lisäksi rutkasti tyttöenergiaa.
Vaikka ilta oli jo pitkällä, niin rannassakin riitti vielä säpinää. Saaliiden vertailua ja väsytysten kertausta, niin kuin asiaan kuuluu.


Kaikki saaliiksi otetut kalat menevät hyötykäyttöön. Leiriläiset saavat opetella ja harjaannuttaa kalankäsittelytaitojaan. Kalat syödään hyvällä ruokahalulla kalastuspäivien aikana ja jos jäljelle jotain jää, niin viedään vähän kotiin viemisiksi itse pyytämää kalaa. Kiitokset kaikille osallistujille. Hauskaa oli jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti